- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Z divadelního zákulisí - duben 2011

Slavnostní předání Ceny diváků Festivalu Young for Young režisérce vítězného Divadla Letí proběhne před premiérou hry Bavič v pátek 29.dubna. Cena poroty Divadlu Skutr bude předána principálovi Rosťovi Novákovi, pokud do Mostu stihne přijet ze zkoušky, jinak při další přiležitosti.

21. dubna odvysílala Česká Televize v pořadu KULTURA S DVOJKOU reportáž z vernisáže výstavy PROSTOR,KOSTÝM A LOUTKA. Záznam je možné shlédnout zde.

Pozor - rekord! Naše divadla mají během 14 dní hned 4 premiéry! Jsou to dvě velké premiéry činohry - 29.dubna komedie Bavič a 6.května Obchodník s deštěm, k tomu dvě menší premiéry - Popelka v ruštině na mezinárodním festivalu v Kurganu a Švejk v německo-české verzi pro festival v Holandsku. V Kurganu se představí Divadlo rozmanitostí na mezinárodním festivalu, který má název „Sen o letu“ za účasti 7 evropských a mimoevropských zemí. Odkaz : http://www.gulliver-puppet.ru. V holandském Meppelu se zúčastní činohra MDM rovněž mezinárodního festivalu, hudebního, kde se představíme už podruhé (vloni s kabaretem Na Poříčí dítě křičí) a jednou jsme byli s DR. A aby toho nebylo málo, před odletem (1.5.) hrajeme Popelku v ruštině na Německo-ruském kulturním institutu v Drážďanech.

Video z doprovodného programu Festivalu Young for Young můžete najít v rubrice i článku na úvodní straně, video z hlavního pogramu najdete na našem Fece booku. Najdete se? 

Ruské město Kurgan bude cílem zájezdu výpravy MDM! 1.května odlétá tým Divadla rozmanitostí s řed.Jiřím Rumpíkem aby zde představili pohádku Popelka. Představitelka Tereza Karásková jí odehraje rusky! Představení je už dlouho vyprodané. 

"Divadelní kopačka Most 2011" to je úplný název sportovně- společenské mimořádné události, která se koná v rámci oslav 100. výročí otevření historické budovy Městského divadla v Mostě. Jak už název napovídá jedná se o fotbalový turnaj osobností, který se uskuteční 28.května v areálu mosteckého Benediktu. Fotbalové týmy naplní známí herci z pražských divadel, bývalí i současní členové mostecké činohry, ale i týmy našich mediálních partnerů - tým Gama rádia, Hit rádia, Mosteckého deníku apod. Součástí turnaje bude i doprovodný program. Podrobný přehled včas zveřejníme. Přijďte podpořit naše fotbalové hvězdy! Zelená je tráva...      

Herec Jiří Kraus pořádá 29.května II.ročník divadelního festivalu Živá zahrada. Stejně jako vloni se festival koná na zámku v Korozlukách u Mostu. Celkem se představí pět divadel, chybět nebude ani doprovodný program. Bližší program brzy zveřejníme.

Reportáž M.Studeckého o výstavě Prostor, kostým a loutka uvidíte ve čvtrtek 21.4. na ČT 2 od 20.00 hodin.

Dvojité zkoušení probíhá souběžně v těchto dnech v Městském divadle v Mostě. Chystaná premiéra komedie Bavič v režii Pavla Ondrucha se blíží do finiše, v těsném závěsu je Obchodník s deštěm pod režijním vedením Věry Herajtové.

Vernisáž výstavy PROSTOR,KOSTÝM A LOUTKA probíhá ve foyer MDM od čtvrtka 14.dubna 2011 do konce září. Výstava je dalším počinem oslavujícím letošní 100.výročí otevření historické budovy Městského divadla v Mostě a představí divadelní výtvarníky mosteckých scén staré i nové divadelní budovy a Divadla rozmanitostí. Všichni jsou srdečně zváni. Více ve fotogalerii na úvodní straně.    

Pozor změna programu!
Ke změně titulu došlo v termínu 31.května v 19.00 hodin. Místo komedie Je úchvatná Divadla Kalich zařazujeme do programu komedii Věrní abonenti pražské Agentury Harlekýn. Více v rubrice Program. Děkujeme za pochopení. 

Druhá část besedního cyklu s názvem Bylo, nebylo... k oslavám stého výročí otevření historické budovy Městského divadla v Mostě, která byla přesunuta na 9.dubna od 15.00 hodin, se tentokrát uskutečnila v Divadle rozmanitostí. Povídání o tom, co stálo u jeho zrodu, o historii a současnosti Divadla rozmanitostí, doplnil doprovodný program nebo- li vylomeniny členů zdejšího souboru. Vstupné bylo opět zdarma.

Zajímavostí bude určitě také schůzka všech zájemců o vzpomínky a historická fakta na místě, kde kdysi stála první budova městského divadla ve starém Mostě. Více informací včas zveřejníme.

Výsledky hlasování studentské poroty 1.ročníku Festivalu YOUNG for YOUNG jsou konečně u konce. CENU POROTY tak získává DIVADLO LETÍ za ZPOVĚĎ MASOCHISTY! Pomohl ovšem až závěrečný "rozstřel", protože v původním hlasování / jako ve škole od 1 - 5 / se porota shodla na čisté jedničce hned u třech souborů - TELE - JAMU Brno s Divadlem Šavgoč, HAVRANA DIvadla Veselé skoky a "Masochisty". A zůstaneme- li u jedniček - Tetromat divadla Vosto5 získal 1,1 a LA PUTYKA Divadla Skutr 1-. Ta naopak zabodovala u diváků a získává tak CENU DIVÁKA Festivalu Young for Young. Výhercům grataulujeme a obě ceny s radostí předáme. Kdy a jak, včas zveřejníme.
Všem děkujeme za účast v hlasování, které má také svého výherce. Stal se jím D.Kořínek, který od nás získal Mládežnické předplatné pro 2 osoby a naše vlastní divadelní vína.   

Herec Jiří Kraus začal režírovat notoricky známý příběh Osudy dobrého vojáka Švejka. Svoji v pořadí pátou režijní práci popisuje zdánlivě jednoduše: „Přistupuji ke Švejkovi jako k humoristickému románu a tak ho také chci přenést na jeviště.“
Premiéra 13.května je poprvé v historii divadla naplánována v zahraničí! Odehraje se totiž v holandském Meppelu v češtině s německým komentářem. Ten zazní díky roli Jarolsva Haška v podání ředitele MDM Jiřího Rumpíka. Celkem se v kabaretní inscenaci vystřídá 42 postav! Nejvíc – 7- 8 rolí - si užijí Vít Herzina, Radim Madeja a Michal Pešek. Hudbu a výběr písní má na starost Tomáš Alferi.
Česká premiéra kabaretu Osudy dobrého vojáka Švejka se chystá na konec roku - 18.prosince 2011.

POZOR - mimořádná AKCE 1 + 1 PLATÍ I V MĚSÍCI DUBNU! Poloviční vstupné zaplatíte na představení Ideální manžel 21.dubna od 19.00 hodin a na představení Prolomit vlny 8.dubna a 11.května od 19.00 hodin!

I na jaře platí velmi výhodná nabídka MDM - DÁRKOVÉ POUKAZY! Více v rubrice SLEVY na úvodní straně.

POZOR - Vernisáž výstavy přesunuta, beseda posunuta
Z provozním důvodů upozorňujeme na změnu termínu vernisáže výstavy Prostor a kostým z 18.března na 14.dubna 2011 v 18.00 hodin před dovozovým představením Ředitelská lóže.


Současně dochází 9.dubna k posunu začátku besedy v Divadle rozmanitostí s názvem Bylo nebylo... na 15.hodinu! Děkujeme za pochopení.